Menu

Gratis Quickscan
App ons Bel ons Mail ons Route Gratis Quickscan

We zijn momenteel geopend tot 17:15 uur

Deze tools maken je werk makkelijker

Deze tools maken je werk makkelijker - Internetbureau Beter Bekend

Als ondernemer loop je er ongetwijfeld vaak tegenaan: een kleine taak of handeling die je regelmatig uitvoert. Kan dit niet sneller of eenvoudiger vraag je je dan af. In deze blog lichten we een aantal gratis tools uit die je werk wat makkelijker maken. Ze helpen je om effectiever te werk te gaan. Meer doen met minder handelingen. Wie wil dat nou niet?

Asana

Deze tools maken je werk makkelijker - Internetbureau Beter Bekend

Als er iets belangrijk is dan is het wel je planning. Je wilt hier het liefst op ieder moment van de dag inzicht in hebben. Asana helpt je om alle taken en projecten binnen je onderneming effectief in te plannen.

Beheer eenvoudig al je projecten en taken
Binnen Asana kun je taken en projecten toewijzen aan werknemers of teams. Wanneer je een nieuw project aanmaakt dan krijg je de mogelijkheid om aanvullende informatie toe te voegen zoals een projectomschrijving of deadline. Binnen een project kun je vervolgens weer taken toevoegen. Alle projectleden kunnen reacties en bijlages plaatsen onder taken. Ook kunnen ze de voortgang van het project aangeven. Hierdoor is iedereen op de hoogte van de projectstatus.

Kalenderweergave
De functie die wij zelf misschien wel het meest gebruiken is de kalenderweergave. Op de kalenderweergave worden alle projecten en taken per dag getoond. Je kunt dus direct zien welke taken er toegewezen zijn aan een persoon. Wanneer iemand dus te veel of te weinig werkzaamheden heeft staan dan kun je hier direct op inspelen.

Mobiele App
Er is ook een handige mobiele app beschikbaar voor Android en iOS. Tijdens een brainstormsessie kun je dus direct een foto maken van de  aantekeningen en deze uploaden naar het bijbehorende project. Ook krijg je een push notificatie wanneer iemand een reactie toevoegt aan een project waarvan je lid bent.

Intergratie
Je kunt Asana koppelen aan andere clouddiensten die je al gebruikt zoals Dropbox, Microsoft Office 365 en Google Calendar.

Prijs
Je kunt Asana helemaal gratis gebruiken tot en met 15 projectleden. Daarnaast kun je onbeperkt taken en projecten aanmaken. Wanneer je gebruik wilt maken van extra functionaliteiten zoals de timeline of  custom fields dan zul je een premium abonnement aan moeten schaffen. Deze functionaliteiten zijn handig maar zeker niet noodzakelijk.

 

Informer Online

Deze tools maken je werk makkelijker - Internetbureau Beter Bekend

Administratie kan onnodig veel tijd in beslag nemen. Met Informer Online is dit verleden tijd. Informer geeft inzicht in je inkomsten, uitgaven en offertes.

Op het dashboard worden direct je omzet, uitgaven en voorlopige resultaat zien.

Offertes
Offertes kun je binnen enkele klikken aanmaken en versturen. Je kunt je offertes zodanig opmaken zodat ze overeenkomen de eigen huisstijl. Ook kun je bijlages meesturen zoals algemene voorwaarden of een verdere toelichting van de offerte.

Facturen
De geaccepteerde offertes kun je direct omzetten in een factuur. Wanneer je veel gebruik maakt van maandelijks of jaarlijks terugkerende facturen dan kun je gebruik maken van periodieke facturen. Ook kun je de prijzen van diensten vooraf instellen zodat je deze direct kunt toevoegen in de factuur.

Relatiebeheer
De contact informatie van je relaties kan worden opgeslagen in het relatiebeheer. Per relatie kun je direct zien welke offertes en facturen er verzonden zijn. Ook kun je de status zien van de betaling. Wanneer de betalingstermijn van een factuur verstreken is dan kun je met één druk op de knop een herinnering versturen.

Koppeling met de belastingdienst
Aan het eind van elk kwartaal kun je eenvoudig de BTW aangifte versturen. Deze automatisering bespaart je behoorlijk wat tijd. Informer berekend automatisch alle gegevens en zet deze voor je klaar, het enige wat je zelf hoeft te doen is de gegevens even controleren. Vervolgens kun je de aangifte versturen.

Bankboek automatiseren
Deze functie is echt de moeite waard. Dankzij de automatische koppeling met je zakelijke bankrekening kan Informer een groot deel van je boekhouding automatiseren. Doormiddel van de bankrobot worden alle bankmutaties automatisch aan je facturen gekoppeld.

Evernote

Deze tools maken je werk makkelijker - Internetbureau Beter Bekend

Je herkent het vast wel, je slaat een webpagina op in je favorieten op je computer. Vervolgens ben je op pad en wil dezelfde webpagina bekijken alleen je kunt hem niet terugvinden. Met Evernote bewaar je alles wat je wilt onthouden op één locatie. Alle notities, webpagina’s, pdf bestanden en afbeeldingen kun je bewaren in de cloud. Alle informatie kan geordend worden in groepen. Je hebt dus altijd alle informatie bij de hand.

Het mooie aan Evernote is, is dat je het kunt koppelen aan Asana. Alle notities die je gemaakt hebt kun je direct toevoegen aan een project.

WhatsApp Desktop / WhatsApp Business

Deze tools maken je werk makkelijker - Internetbureau Beter Bekend

De desktop versie van WhatsApp is echt een enorme aanrader. Wanneer je op kantoor zit en WhatsApp veel gebruikt dan is WhatsApp Desktop een must. Typen op een toetsenbord is veel sneller dan via je smartphone. Daarnaast word je niet continu afgeleid door alle andere meldingen op je mobiele telefoon.

Snel bestanden overdragen
Wanneer je snel een afbeelding of pdf wilt versturen dan kun je die eenvoudig vanaf je computer in het gesprek slepen. WhatsApp regelt de rest.

WhatsApp Business gebruiken
WhatsApp Business biedt een aantal interessante extra’s voor bedrijven zoals openingstijden en contactgegevens. Wil je meer weten over de mogelijkheden van WhatsApp Business? Lees dan onze blog!

Meer over WhatsApp Business

Geschreven door:

Jens van Wijhe

Online specialist bij Internetbureau Beter Bekend.

Lees meer blogs