Menu

Gratis Quickscan
App ons Bel ons Mail ons Route Gratis Quickscan

We zijn momenteel geopend tot 17:15 uur

Even een update over Aron

Even een update over Aron - Internetbureau Beter Bekend

Aron loopt nu ongeveer 3 maanden stage bij ons. We hebben een klein interview met hem gehouden om te kijken hoe zijn stage tot nu toe bevalt en wat hij allemaal al heeft mogen doen. 

Hoe bevalt je stage tot nu toe?

In het begin was het best wel zwaar en onwennig. De dagen waren anders dan dat je gewend bent, omdat je van school afkomt en eigenlijk standaard elke week wel een kortere of vrije dag hebt. En dan ga je nu naar 45 uur in de week werken op kantoor. Daar ben ik nu wel aan gewend en de dagen gaan steeds sneller voorbij. Ik vind het werk dat ik hier doe wel leuker dan de lessen die ik op school kreeg.

Op school kregen we oppervlakkiger les over het programmeren en het maken van een design van websites. Hier leer je hoe het in het bedrijfsleven er echt aan toe gaat. Je gaat veel dieper op het leren van programmeren in dan op school. Dat vind ik veel leuker.

Hoe ben je terechtgekomen bij Internetbureau Beter Bekend?

Zoals ik eerder al zei vond ik het programmeren wat oppervlakkig op de opleiding. Ik vond het interessant om er wat dieper op in te gaan dan dat de opleiding aanbood. Toen vroeg mijn leraar (en stagebegeleider) of ik me niet in wilde schrijven voor skills.

Skills is een programma dat je kan volgen op school als je wat dieper op een vak in wilt gaan. Dan zit je met een klein groepje leerlingen die net als ik een bepaald onderwerp interessant vinden en buiten de reguliere lessen om wat meer over dat vak te leren. Je kan op deze manier wat meer verdiepen in het vak waar je geïnteresseerd in bent.

Dat is waar ik Niels ontmoet heb, omdat hij de skills lessen gaf op het Deltion 1x in de week. Toen ik al een aantal lessen van Niels gekregen had, vroeg ik aan hem of hij toevallig ook een stagiair kon gebruiken. Dat was op dat moment nog niet echt van toepassing, maar toen kreeg ik een paar weken later een mailtje van Niels of ik alsnog stage wilde lopen en daar was ik wel blij mee. 

Wat heb je tot nu toe allemaal mogen doen?

Mijn eerste opdracht was dat ik zelf een website moest bouwen. Ik moest beginnen met het maken van een ontwerp en toen heb ik het moeten realiseren. Daarna ging ik bezig met de front- en back-end van mijn ontwerp om het zo goed mogelijk te krijgen. Als toevoeging heb ik de website gesliced. Dat houdt in dat de website responsive is voor verschillende grootte schermen. Dat moest ik ook voor school doen, dus dat kan ik mooi gebruiken om mijn verslagen op te zetten.

Nadat de website zo goed als af was kreeg ik de opdracht om een applicatie te bouwen met Angular. De opdracht was bedoeld om meer te leren over hoe je met een javascript framework werkt.

Wat vond je het leukst om te doen tot dusver?

Ik vond het tot nu toe het leukst om met Angular te mogen werken. Op school heb ik al meer met HTML/CSS en JavaScript  gedaan. Dat ken je dan wel een beetje. Met Angular kan je veel meer leren over het programmeren en op die manier kan je dat wat meer onder de knie krijgen.

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Ik kijk daarom regelmatig mee met Jens als hij bezig is. Zo kan ik zien hoe hij dingen aanpakt, want iedereen heeft zijn eigen manier van werken en om te zien hoe iemand anders te werk gaat is erg interessant om iets van te leren.

Hoe vind je het om bij een (nog) klein en groeiend bedrijf stage te lopen?

Mijn plan was van te voren al om bij een wat kleiner en beginnend bedrijf te beginnen met mijn stage, zodat ik veel kon vragen en veel van de mensen zou kunnen leren. Een groot bedrijf is vaak al wat meer prestatiegericht is. Er ligt dan al wel meer druk op de stagiaires en de begeleiders hebben dan misschien wat minder tijd over om je goed te kunnen helpen. Bij een kleiner bedrijf zoals deze nemen ze wel uitgebreid de tijd om je te kunnen helpen.

Even een update over Aron - Internetbureau Beter Bekend

Zie je jezelf dit werk later doen?

Ja, ik zie mezelf dit werk later wel doen. Ik zou dan wel wat meer aan verschillende projecten willen werken i.p.v. dat je een lange tijd richt op één project. Ik merk dat mijn concentratie voor mijn werk minder wordt als me lang moet focussen op hetzelfde project.

Ik zou misschien wel wat meer bezig willen zijn met het overleggen en het in contact komen met de klant. Dat je meer gaat nadenken over welke keuzes er gemaakt en gerealiseerd moeten worden voor de klant.  Dat je je meer bezighoudt met het idee erachter.

 

Even een update over Aron - Internetbureau Beter Bekend

Wat heb je als einddoel van je stageperiode?

Op school heb ik leerdoelen opgesteld samen met een klasgenoot. We hebben een idee om een nieuw soort website te maken samen. Dus alles wat ik hier heb geleerd zou ik willen toepassen in het project.

Daarnaast hoop ik dat ik van alles wat meer kennis zal hebben. Dat ik meer ervaring krijg in het programmeren en het werken met verschillende programma’s. Dus niet alleen met één bepaald soort programma, maar dat ik met meerdere programmeertalen (zoals javascript, PHP, HTML/CSS) overweg zou kunnen. Maar ik denk dat dat wel goed gaat komen in de weken dat ik hier nog ben.

Geschreven door:

Marinca Esselink

Stagiair online marketing bij internetbureau Beter Bekend. Student van het Cibap & studeert International Creative Business Developer.

Lees meer blogs