Menu

Gratis Quickscan
App ons Bel ons Mail ons Route Gratis Quickscan

We zijn momenteel geopend tot 17:15 uur

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Beter gevonden worden in organische zoekresultaten? Vergroot je bereik met zoekmachine optimalisatie!

Dagelijks maken meer dan 1 miljoen mensen gebruik van zoekmachines zoals Google en Bing. 80% hiervan is op zoek naar een product of dienst. Een goede score in zoekmachines is afhankelijk van verschillende factoren. Misschien wel de meest belangrijke van deze factoren is content. Om je doelgroep te kunnen bereiken moet je de content hierop afstemmen.

Ik wil meer informatie over SEO…

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie of kortweg SEO (Search Engine Optimization) is het optimaliseren van een website voor zoekmachines zoals Google.

Wanneer je een nieuwe website online plaatst is het niet vanzelfsprekend dat je ook goed gevonden wordt. Hiervoor moet de website geoptimaliseerd worden. Google kijkt naar veel verschillende factoren zoals:

  • Content: Wat communiceer je? Is deze informatie relevant?
  • Techniek: Hoe is je website gebouwd? Is deze mobiel vriendelijk, en veilig?
  • Autoriteit.

Ons SEO stappenplan

Ons SEO stappenplan
  • 1Doelgroep analyse
  • 2Optimalisatie Website / Webshop
  • 3SEO Teksten
  • 4Realisatie / Implementatie

Doelgroep analyse

De eerste stap van het proces is altijd de doelgroep analyse. Voordat je immers kunt beginnen moet je weten waarop je je gaat richten. Om potentiële klanten te kunnen bereiken moet je weten welke zoekwoorden ze gebruiken. Deze informatie werken we uit in een rapport. Vervolgens bepalen we samen de zoekwoorden waarop we ons willen gaan focussen.

 

Optimalisatie Website / Webshop

De volgende stap is het optimaliseren van de website / webshop voor zoekmachines. Dit is een technisch proces. We nemen de website onder de loep en controleren deze onder andere op snelheid, structuur en veiligheid. Google bepaalt de volgorde van de zoekresultaten door middel van een zogeheten Algoritme. Dit algoritme veranderd continu, daarom ben je eigenlijk nooit klaar met SEO. Het kan dus zomaar zijn dat je het ene moment bij een bepaald zoekwoord bovenaan staat, en het volgende moment op positie 3.

 

SEO Teksten

De zoekwoorden uit het onderzoeksrapport gaan we verwerken in zogeheten SEO teksten. In deze SEO teksten komen de zoekwoorden terug in verschillende varianten. Deze content plaatsen we op de daarvoor bestemde pagina’s.

 

Realisatie / Implementatie

Tijdens de laatste fase van het zoekmachine optimalisatie proces implementeren we de geoptimaliseerde content in de website.

Eventuele verwijderde pagina’s krijgen een redirect zodat de gebruiker alsnog doorverwezen wordt naar de bestemmingspagina.