Menu

Gratis Quickscan
App ons Bel ons Mail ons Route Gratis Quickscan

We zijn momenteel gesloten

Start met het verkopen van producten op Bol.com

Start met het verkopen van producten op Bol.com - Internetbureau Beter Bekend

03 jul '20

Tijdens de Webwinkel Vakdagen benadrukte Huib Vermeulen (CEO Bol.com) dat Bol.com aan het transformeren is naar een vergelijkbaar platform zoals Google. Een  platform waar externe verkopers hun producten kunnen gaan verkopen. In dit artikel leggen we uit waarom je zou moeten starten met het verkopen van producten op Bol.com.

“De winkel van ons allemaal” is niets voor niets dé bekende slogan van Bol.com. Het bedrijf heeft zich al enige tijd voorbereid met de komst van Amazon naar Nederland. Zo is het aanbieden van producten van externe verkopers vergelijkbaar met Amazon. Het verbinden van partners aan hun platform zorgt moet ervoor zorgen dat hun aanbod blijft groeien. Door 1-op-1 in gesprek te gaan met hun verkopers is de verwachting dat het aanbod zal toenemen.

Groei
Het afgelopen jaar steeg de omzet van de webwinkel met bijna 30 procent naar 2,8 miljard euro. Hoeveel winst Bol.com maakt is niet bekend maar het blijft groeien(d). In het eerste kwartaal van 2020 (tijdens de coronacrisis) was er 30% meer online omzet. Daarnaast is in de afgelopen drie maanden het aantal verkooppartners bij bol.com met 1.700 tot 21.000 toegenomen.

Gebruikers
Met een aanbod van ongeveer 22 miljoen producten is Bol.com het grootste e-commerce bedrijf van Nederland. Zelf zegt Bol.com dat ze ruim 8 miljoen klanten hebben waarvan elke dag 2 miljoen website bezoekers. Genoeg potentiële kopers om producten onder de aandacht te brengen.

Eenvoudig
Het aanmaken van een account en het verkopen van producten op Bol.com is eenvoudig. Binnen enkele stappen maak je een account aan en kun je producten aanbieden op Bol.com. Gebruikers met een eigen webshop kunnen producten automatisch exporteren naar Bol.com. Voorraden, prijzen en bestellingen worden automatisch verwerkt.

Wees je concurrenten voor
De is kans is groot dat je concurrenten producten gaan verkopen via Bol.com (mits ze dit nog niet doen). Zorg er dus voor dat je je concurrenten voor blijft. De kans is groot de consumenten niet verder kijken dan de gepresenteerde keuzes binnen bol.com of Google.

Verlaging commissies
In 2020 is het commissiemodel van Bol.com veranderd. De commissies zijn verlaagd om het aantrekkelijk te maken voor verkopers. De verlaging is met 30% afgenomen voor producten onder de twintig euro. Vergelijkbaar met Google zullen ook advertenties in Bol.com verschijnen. Daarnaast kan een verkoper met een eigen dashboard binnen één minuut zijn product integreren in de webwinkel en ontvangt continu inzicht en rapportages.

Starten met exporten naar Bol.com
Jouw producten automatiseren naar Bol.com? Kom met ons in contact om passende oplossing voor jouw webshop te realiseren.

Geschreven door:

Niels Bosman

Online freak bij Internetbureau Beter Bekend. Oud-deelnemer WorldSkills 2015 in Brazilië.

Lees meer blogs