Beter Bekend, Ontwikkelt jouw online identiteit

3 Dagen strijden op de Skills Heroes

Niels Bosman
Niels Bosman UX designer
Gepubliceerd op: 27 januari 2022
Leestijd: 4 min.
Nationale beroepen Kampioenschappen

3 Dagen strijden op Skills Heroes 2018

Gedurende drie dagen stond Overijssel in het teken van de Nationale beroepen Kampioenschappen. In de IJsselhallen Zwolle werd door studenten vanuit verschillende mbo scholen 3 dagen lang gestreden om de titel in hun beroepsrichting. Er werden 59 vak wedstrijden vanuit Skills Heroes georganiseerd. De winnaars van deze vak wedstrijden maken kans om deel te nemen aan de EuroSkills in Budapest Hongarije.

Internetbureau Beter Bekend was dit jaar organisator van de vak richting Webdesign. Met een deelnemersveld van 11 kandidaten vooraf de wedstrijd leek Webdesign goed vertegenwoordigd. Echter werd het aantal naar 8 deelnemers verminderd door enkele afmeldingen. Door deze afmelding kreeg de competitie een ander wending. De wedstrijd die was opgezet met een halve finale en finale werd omgezet naar één finalewedstrijd over 2 dagen.

Finale opdracht

Finale opdracht

De opdracht tijdens deze finale was opgedeeld in verschillende modules. Op de eerste wedstrijddag moest er een ontwerp worden gemaakt voor een online sandwich winkel. Dit ontwerp moest vervolgens vertaalt worden naar een werkende bestelmodule. De website moest tevens geoptimaliseerd worden voor tablet en mobiel.

Op de laatste wedstrijddag moest er een design worden gemaakt ter promotie van fashion. De design van deze opdracht moesten worden gepresenteerd op foamboards. Ook in deze opdracht moest het ontwerp worden omgezet in een werkende applicatie. Daarnaast moest er een WordPress plugin worden gemaakt om foto’s te kunnen beheren.

Uitslagen top 3 Webdesign:
  1. Mike Beskers – Graafschap College

  2. Dylan Hiemstra – ROC Friese Poort

  3. Stef Roes – ROC A12

  4. Roy Voetman – Friesland College

  5. Andy Banach – Deltion College

  6. Niek van de Vondervoort – ROC Ter AA

  7. Brian Schut – Grafisch Lyceum Rotterdam

  8. Jo-ann Remmelink – Rijn IJssel

Gerelateerde artikelen