Beter Bekend, Ontwikkelt jouw online identiteit
De 5 beste websites voor gratis stockfoto’s

De 5 beste websites voor gratis stockfoto’s

Niels Bosman
Niels Bosman UX designer
Gepubliceerd op: 27 januari 2022
Leestijd: 3 min.

De 5 beste websites voor gratis stockfoto’s

Content is nog steeds van groot belang voor websites. Naast tekst zijn afbeeldingen nodig om de website visueel aantrekkelijk te maken.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf met de fotografie aan de slag te gaan. Ook wordt er vaak gekozen voor zogeheten stock fotografie. Stock websites bieden een gigantisch aanbod aan beeldmateriaal. De rechten van dit beeldmateriaal kun je aanschaffen door een licentie van de gewenste foto, video of illustratie te kopen.

Er zijn ook hele goede gratis stock websites. De illustraties en afbeeldingen van die gratis stock websites zijn gratis en rechtenvrij te gebruiken. Onze favoriete gratis stock websites hebben we voor je op een rijtje gezet.

Unsplash

Op de website van Unsplash vinden we weinig teksten. Dit zegt alles over de website! De websitebezoeker komt hier namelijk voor maar één ding: foto’s. Dat aanbod wordt bevestigd met meer dan 300.000 beschikbare foto’s van hoge kwaliteit. Deze foto’s worden elke dag aangevuld door fans van de website.

Pexels

Niet de pixels maar Pexels maakt het verschil. Een groot aanbod met kwalitatieve foto’s waarvan de nog aangepast mogen worden. Tenminste als de identificeerbare personen op de foto niet in het kwade daglicht worden gesteld.

Pixabay

Pixabay is één van de gratis stock foto websites met een breed foto aanbod. Opvallend is dat hier zelfs gratis foto’s van Elburg te vinden zijn. Daarnaast is de kwaliteit en opmaak van de afbeeldingen zeer divers.

StockSnap

Zonder account download je gemakkelijk rechtenvrije foto’s op StockSnap. Deze Engelstalige website zorgt ervoor dat je direct makkelijk kunt zoeken met filters. Het foto aanbod van deze website is ruim en wordt elke dag aangevuld met circa honderd foto’s.

Isorepublic

Isorepublic is relatief één van de kleinste stockwebsite in onze serie. Niet zo heel gek, want de website is pas sinds 2014 geregistreerd. Het aanbod qua foto’s van deze website ligt circa rond de 1.000 foto’s. Dat is vrij nog laag maar de kwaliteit van de foto’s zijn wel van toegevoegde waarde. Isorepublic is dus nog een groeiend begrip met mogelijk veel potentie.

Gerelateerde artikelen