Beter Bekend, Ontwikkelt jouw online identiteit
Onderzoek welke domeinen linken naar jouw website

Gratis backlinks checken dankzij deze tool

Controleer gratis de backlinks van jouw website - Beter Bekend
Jens van Wijhe
Jens van Wijhe Eigenaar & Strateeg @ Beter Bekend
Gepubliceerd op: 18 september 2023
Leestijd: 2 minuten
Waarom moet je backlinks verzamelen?

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn belangrijk voor het bepalen van de domein autoriteit van een website. Ook voor een goede positie in zoekmachines spelen backlinks een grote rol. Het verzamelen van backlinks, ook wel linkbuilding genoemd, is daarom een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

Ahrefs backlink checker - Beter Bekend

Hoe controleer ik de backlinks van mij website?

Hoe onderzoek je welke websites er naar jouw domein linken? Online zijn er verschillende tools beschikbaar die het mogelijk maken om de resultaten van jouw website in de zoekmachines te meten.

Gratis backlinks checken met Ahrefs

Één van de tools waarmee backlinks gecontroleerd kunnen worden is Ahrefs. Al enige jaren biedt Ahrefs de mogelijkheid om gratis de backlinks van jouw website te controleren. Via ahrefs.com/backlink-checker kun je eenvoudig jouw domeinnaam invoeren en de backlinks checken. In de resultaten van Ahrefs worden alle gecrawlde backlinks naar jouw website getoond.

Inmiddels zijn er door Ahrefs al meer dan 216 miljoen domeinen gecrawld, de kans dat jouw domein hierbij zit is vrij groot. Mocht dit niet het geval zijn, probeer het dan na enkele dagen opnieuw. In de tussentijd zal de crawler van Ahrefs langsgaan op jouw website. Ahrefs is een krachtige tool waarmee veel meer gemonitord kan worden dan alleen backlinks. Het loont om een gratis account aan te maken en de voortang van jouw website te analyseren.

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Wil je meer weten over backlinks, linkbuilding of zoekmachine optimalisatie? Tijdens een vrijblijvend gesprek vertelt één van onze SEO experts je graag de mogelijkheden. Wie weet gaan wij voor je aan de slag met een effectieve backlink strategie.

Gerelateerde artikelen