Menu

Gratis Quickscan
App ons Bel ons Mail ons Route Gratis Quickscan

We zijn momenteel geopend tot 17:15 uur

Beveilig je website met een SSL certificaat voor 1 juli

Beveilig je website met een SSL certificaat voor 1 juli - Internetbureau Beter Bekend

29 jun '18

De verbindingen
Op het internet maken we onderscheid tussen twee verbindingen: HTTPS-verbinding en HTTP-verbinding. De HTTPS-verbinding heeft een groen slotje in de browser (zie onderstaand) in tegenstelling tot de HTTP-verbinding. Per 1 juli 2018 gaat Google website bezoekers waarschuwen wanneer ze niet op een beveiligde website zitten.

Aankondigingen 
In augustus 2014 kondigde Google al openlijk aan dat websites zonder SSL certificaat lager in de zoekmachines komen te staan. Google gaf echter wel aan dat deze SEO factor in eerste instantie weinig zou mee tellen. Op 8 februari 2018 kondigde Google aan dat websites zonder SSL certificaat per 1 juli website bezoekers gaat waarschuwen.
Bezoekers krijgen een melding te zien dat ze op een onveilige website zetten.

Waarom websites een SSL certificaat nodig hebben
Door gebruik te maken van een HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) worden gegevens versleuteld die van en naar een website worden verstuurd. Doordat SSL certificaten niet te kopieëren of na te maken zijn, kunnen kwaadwilligen niet weten welke data er verstuurd wordt. Dit is van essentieel belang omdat er veel data wordt verstuurt zoals bankgegevens of andere fraude gevoelige informatie.

Google SSL 1 juli

Voortgang binnen Google
Volgens Google is er de afgelopen jaren een enorm voortgang geweest rondom een HTTPS-verbinding. De onderstaande statistieken zijn volgens Google de afgelopen jaren gerealiseerd:

Gebruik deze tips

Geschreven door:

Niels Bosman

Online freak bij Internetbureau Beter Bekend. Oud-deelnemer WorldSkills 2015 in Brazilië.

Lees meer blogs