Vraag de quickscan aan
Alternative Text
Jens van Wijhe

Meer volgers op Instagram! Hoe doe je dat?

Meer volgers op Instagram! Hoe doe je dat? | Internetbureau Beter Bekend

Share:

Instagram is een enorm populair medium voor zowel particulieren als bedrijven. Het is een ideale tool om meer naamsbekendheid te genereren voor je bedrijf. Maar hoe ga je precies te werk? De onderstaande tips helpen je om meer reacties te krijgen op je berichten.

Post maximaal één bericht per dag!

Sinds Instagram het algoritme van de timeline aangepast heeft, staan posts niet meer op chronologische volgorde. Dit zorgt er voor dat gebruikers die gemiddeld eenmaal per dag hun timeline bekijken, jouw post nog steeds te zien krijgen. Wanneer meerdere berichten per dag plaatst, zullen gebruikers dit als irritant ervaren. Ze zullen sneller voorbij scrollen zonder je bericht überhaupt te bekijken. Je loopt zelfs het risico dat ze je ontvolgen.

Ook bij Instagram geldt dus: Less is more.

Timing

Denk goed na over het tijdstip waarop je een bericht plaatst. Wanneer zijn jouw volgers het meest actief op Instagram? Veel mensen kijken op hun telefoon tijdens de lunch of het avond eten. Je kunt hier slim op in spelen door je posts vlak voor deze tijdstippen te publiceren. Op deze manier zullen veel mensen je post direct bekijken en liken, waardoor je een groter respons krijgt van je publiek.

Kies je content zorgvuldig

Vraag jezelf voordat je een bericht plaatst af: Heeft dit bericht een toegevoegde waarde? Zorg er voor dat je foto’s van een goede kwaliteit zijn. Plaats alleen scherpe en goed belichte foto’s. Slechte fotografie komt slordig over bij je volgers. Het getuigd van weinig zorg en kwaliteit voor je producten. Dit is niet iets wat je wilt uitstralen.

Lees daarnaast je teksten altijd een aantal keren door. Controleer op spelfouten en ga na of de tekst lekker leest.

Voeg Call to Actions toe

Probeer gebruikers uit te nodigen om te reageren op je foto of video. Dit kun je doen door ze gewoon te vragen naar reacties. Gebruik als onderschrift eens een vraag in plaats van een saaie omschrijving.

Plaats unieke content

Onderscheid jezelf van de concurrentie. Wanneer je originele berichten plaatst worden mensen getriggerd om je te volgen. Het kopieëren en plakken van foto’s van concurrentie heeft dus geen zin. Laat zien dat je tijd en werk in je berichten stopt. Dit zullen volgers waarderen.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Instagram voor de leuke updates!

Bekijk ons profiel!

Meer blog berichten

Chat met ons!
Sturen
Beter Bekend Live Chat Beter Bekend Live Chat